Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesi açıklandı. Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref TURHAN, “kariyer boyu etki” kategorisinde yer aldı.

Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayınlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Ayrıntılı ölçütlere göre sıralanan listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 200 bin 409 bilim insanı değerlendirmeye tabi tutuldu. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den toplam 1.202 bilim insanı dâhil oldu.

Kariyer analizinin yapıldığı ve son beş yıllık yayınların atıf etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı “kariyer boyu etki” kategorisinde ise, değerlendirmeye alınan toplam 195 bin 605 kişi arasında Türkiye’den toplam 897 bilim insanı yer aldı.

Dekanlık olarak, 2020 yılı “dünyanın en etkin bilim insanı” listesinde ve 2021 yılı “dünyanım en etkili kariyer” listesinde yer alarak fakültemizi en iyi şekilde temsil eden hocamızı kutlar başarılarının devamını dileriz.

Elsevier tarafından yayımlanan listelere erişim için tıklayınız.